Amsterdam, 6 de Febrer de 2002


No hi ha novetats en la petició d'extradició. El departament holandès de justícia pot cooperar en l'extradició basada en una declaració aconseguida mitjançant tortura.La petició d'extradició ha arribat avui contra Juan Ramon Rodríguez Fernàndez, l'activista i cantant de Barcelona que va ser arrestat a Àmsterdam el 16 de gener.

Aquesta petició, signada pel jutge espanyol Baltasar Garzón, és gairebé exactament igual que l'ordre de detenció de fa dues setmanes. Hi ha, però, una distinció important: sorprenentment, sense afegir-hi cap nou fet, els càrrecs han canviat de "col·laboració" a "integració en organització terrorista" i "conspiració per a l'assassinat". En només dues setmanes, sense canviar una lletra del text anterior, els càrrecs han augmentat greument. Aquesta miraculosa inflació sembla seguir la lògica de "si augmentem la gravetat dels càrrecs, ens assegurem de ser presos en consideració "...

Aquestes acusacions són totalment absurdes, i no són, de cap manera, evidències que puguin ser utilitzades. Les 'suposades evidències' són una col·lecció de rumors infundats i el resultat d'una declaració aconseguida sota tortura. Aquesta declaració va ser posteriorment retirada per la persona que la va fer. El text literal d'aquests fets és com segueix: "Juan Ramón Rodríguez Fernández era part del denominat "comando Gorbea" de l'organització ETA. Aquest "comando" va cometre crims contra les vides, la integritat i la propietat de persones a les províncies de Barcelona i de Girona entre maig i juliol de 2001. Dins d'aquesta organització, en Rodríguez Fernàndez, a través d'un altre membre, va lliurar la informació sobre objectius de l'organització terrorista. En concret, va proveir informació sobre el fundador de l'organització CEDADE per a atemptar contra la seva vida. La informació proporcionada i controlada per en Juan Ramón va ser trobada en forma escrita en una casa que va ser utilitzada per membres del comando al carrer Villaroel de Barcelona. A part d'això, va treballar com a persona de contacte per a la direcció de l'organització ETA fora de l'Estat Espanyol".

Aquests " suposats fets" no són sostinguts enlloc per cap evidència. L'única cosa que s'indica és que l'acusació respecte a CEDADE es basa en la declaració de García Jodrá, el qual es troba empresonat a l'Estat Espanyol (en la mateixa declaració Jodrá indica que JuanRa va rebutjar ser una persona de contacte per a ETA. Això s'esmenta en el sumari, però no és, pel que sembla, tan rellevant per a Estat Espanyol com les altres parts de la seva declaració).

García Jodrá va fer aquesta declaració durant els primers 5 dies infames de la seva detenció, en la qual, a l'estat Espanyol, mantenen a la gent en aïllament i incomunicació total. Segons ell i el seu metge, el van torturar durant aquest període. Dotzenes de casos com aquests es destapen a Estat Espanyol cada any. Posteriorment, davant d'un jutge, va canviar la seva declaració.

A part d'això, encara segueix sent un misteri perquè va haver de ser JuanRa qui facilités les dades del president de CEDADE. Aquest home és ben conegut com a president d'aquest grup neo-nazi, regeix una llibreria on es ven el "Mein Kampf ", i la seva adreça es pot trobar en moltes pàgines web antifeixistes, per no esmentar la guia telefònica...

Tot això és una constant a l'Estat Espanyol. Moltes organitzacions, diaris i ràdios han estat prohibides per decret en els últims quatre anys, sense que cap d'aquests tancaments es basés en una sentència. El que és nou, no obstant això, és que els Països Baixos estiguin cooperant en una extradició on els arguments són extremadament obscurs. Una extradició basada en la tortura, a un estat que viola regularment els drets democràtics i civils. Per descomptat, ens oposarem a això. En JuanRa està essent processant sobre la base del que és: un activista català, actiu en els camps de l'antifeixisme, l'antiglobalització i contra la repressió de l'Estat Espanyol envers la dissidència política.

Els Països Baixos no han de cooperar amb aquesta extradició política!!!

Supportgroup Free JuanRa
Email: info@freejuanra.org
Web: www.freejuanra.org