Llibertat Pres Polític Juan Ra!!

1 de setembredel 2003 Manifest d'en Juanra, la Laura, en Diego, la Lola i en Zigor en motiu de l'11 de setembre.
8 d' Juny 2002: COMUNICAT D'EN JUAN RA PER A LA CONVOCATÒRIA INTERNACIONAL D'ACCIONS DEL 8 DE JUNY
27 d'març 2002: COMUNICAT D'EN JUAN RA DES DE LA PRESÓ DE VUGHT

 

Coordinadora de Grups de Suport Pres Polític Juan Ra

Presentació de la "Coordinadora de Grups de Suport Pres Polític Juan Ra" a Catalunya.

El passat 16 de gener, va ser detingut a Ámsterdam Juan Ramón Rodríguez Fernández, "Juan Ra", activista en diversos moviments socials autònoms anticapitalistas de Barcelona, sota l'acusació de pressumpta col·laboració amb ETA. Des d'aleshores, Juan Ra es troba en la presó d'alta seguretat de Vught a Holanda, a l'espera que un tribunal holandès decideixi sobre la seva extradició, sol·licitada per l'estat espanyol.

Amics/gues i companys/es de Juan Ra hem format la "Coordinadora de Grups de Suport Pres Polític Juan Ra" a Catalunya amb la finalitat de dinamitzar i coordinar les diferents iniciatives individuals i col·lectives de suport i solidaritat amb Juanra que ja existeixen o que s'estan formant. Considerem a Juan Ra com pres polític i el nostre principal objectiu és la seva llibertat el que significa, en primer lloc, evitar la seva extradició a l'estat espanyol. Com a primer pas en aquesta direcció, hem establert el contacte directe i permanent tant amb el comitè de solidaritat a Ámsterdam que organitza la campanya contra l'extradició a Holanda, com també amb els advocats holandesos que atenen la situació personal i legal de Juan Ra. Junt amb ells vam veure la necessitat de disposar d'un mecanisme que permeti primer centralitzar i després canalitzar totes les informacions sobre les diferents activitats, accions, publicacions, convocatòries etc. en relació amb el cas del Juan Ra. En aquest context neix la Coordinadora de Grups de Suport Pres Polític Juan Ra, amb el propòsit de funcionar com una eina per a organitzar i fer operatiu l'intercanvi d'informació, i facilitar la comunicació fluïda entre les iniciatives aquí a Catalunya i amb els grups de solidaritat a Holanda i Alemanya.

A més, el treball de la Coordinadora de Grups de Suport Pres Polític Juan Ra se centrarà a promoure una campanya contra la tortura, contra les lleis antiterroristes espanyoles i europees ("euro ordre" "eurojust") i la consegüent criminalització dels moviments socials, sempre en estreta coordinació amb els grups d'aquí, d'Holanda i Alemanya, ja que es tracta d'un tema que ens afecta, en tota Europa, a tots i totes les que ens oposem al pensament únic i que practiquem la dissidència política.

Cal esmentar, que la Coordinadora de Grups de Suport Pres Polític Juan Ra s'entén com un grup "tècnic" que realitza treballs concrets (mantenir el contacte directe amb els grups de solidaritat a Holanda, Alemanya i Catalunya, canalitzar i difondre la informació per a facilitar la comunicació entre ells, donar seguiment al procés d'extradició i a les condicions penitenciàries de Juanra, aconseguir i gestionar fons econòmics necessaris, elaborar propostes conjuntes d'acció etc.), sense la intenció de substituir altres iniciatives ni d'interferir en l'autonomia o la línia de treball dels diferents individus, grups o col·lectius.

De moment disposem d'un correu electrònic, llibertatjuanra@hotmail.com , al qual podeu dirigir-vos per a enviar o sol·licitar informació sobre la situació de Juan Ra i les diferents iniciatives i campanyes que s'estan portant a terme, o podeu consultar la pàgina web www.freejuanra.org , que està disponible en català, castellà, holandès, alemany i euskera on trobareu les últimes notícies, comunicats, articles de fons sobre temes relacionats, contactes i vincles a altres grups i iniciatives. També podeu escriure al Juan Ra a través de correu ordinari a la següent adreça:

JUAN RAMÓN RODRÍGUEZ FERNÁNDEZ
Pa PI Nieuw Vosseveld
Lunettenlan 501
5263 NT Vught
The Nederlands

¡Tingueu en compte que el correu és llegit i censurat per les autoritats de la presó!

També necessitem aportacions econòmiques per a poder realitzar aquest immens treball durant el llarg període de temps que segurament durarà el procediment d'extradició.

Si voleu contribuir amb aportacions econòmiques, les podeu ingressar en el compte nº: 2100-0606-53-0100811821 de la Caixa, indicant la referència Llibertat Juan Ra.

¡NO A L'EXTRADICIÓ DE JUAN RA!

¡NO A LES LLEIS ANTITERRORISTES ESPANYOLES I EUROPEES!

¡NO A LA CRIMINALITZACIÓ DELS MOVIMENTS SOCIALS! ¡LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!

¡PRIMER LESMORZAR I DESPRÉS LA REVOLUCIÓ!