¡NO A L'EXTRADICIÓ D'EN JUAN RA!

Juan Ra, activista en diversos moviments socials de Barcelona, va ser detingut el 16 de gener a Amsterdam per la policia holandesa, amb motiu d'una ordre internacional de crida i recerca emesa pel jutge Baltasar Garzón. Aquesta operació va ser duta a terme en el marc del sistema de coordinació judicial anomenat "eurojust" que funciona des del 1 de Gener del 2002. Es tracta d'una espècie de "fiscalia europea" que preveu una estreta col·laboració entre les fiscalies i cossos policials dels països de la Unió Europea.

Juan Ra està acusat d'haver facilitat al comando Gorbea de ETA informació sobre el conegut nazi Pedro Varela, president de l'organització feixista CEDADE i propietari de la Llibreria Europa, que es dedica a difondre i distribuir propaganda nazi en l'estat espanyol. Les úniques "proves" contra Juan Ra consisteixen en la suposada declaració que la Guàrdia Civil havia arrencat sota tortura al supòsit integrant del comando, Fernando García Jodrá, la qual encara no ha estat aportada com prova per la fiscalia.

Juan Ra es troba des de la seva detenció en la presó d'alta seguretat en la localitat holandesa de Vught en règim pràcticament d'aïllament, a l'espera del judici en que es decideix sobre la seva extradició.

En la sol·licitud d'extradició presentada per l'estat espanyol davant les autoritats holandeses, Garzón ha ampliat les acusacions de col·laboració a pertinença a banda armada i conspiració d'assassinat contra Juan Ra, sense contribuir més proves que sustentin aquestes noves acusacions. Fins i tot la fiscalia holandesa ha precisat ja en dues ocasions informació més concloent a l'audiència nacional de Madrid. Tot apunta a que es tracta d'una maniobra ben calculada de Garzón per a assegurar l'extradició d'en Juan Ra, ja que sap que en el codi penal holandès no existeix el concepte de "col·laboració" i per tant no constitueix delicte en aquell país, la qual cosa és una condició indispensable perquè l'estat holandès pogués accedir a la seva sol·licitud d'extradició.

Considerem que la detenció d'en Juan Ra respon a la seva activitat política en els moviments socials de Barcelona que, d'aquesta manera i una vegada més, són objecte de criminalització i persecució. Les lleis antiterroristes són l'instrument per a justificar la repressió de qualsevol dissidència política en l'estat espanyol. Denunciem la tortura que els cossos policials espanyols porten a terme impunement, no sols sota la llei antiterrorista. Ara, durant la presidència espanyola de la Unió Europea, l'estat espanyol pretén convertir aquestes lleis en un model per a tota Europa, buscant el reconeixement i la col·laboració de tots els estats membres de la UE. En conseqüència considerem que les autoritats holandeses es fan còmplices tant de la repressió com de la tortura, si accedeixen a la petició d'extradició d'en Juan Ra. Exigim a l'estat holandès que denegui l'extradició d'en Juan Ra als torturadors de l'estat espanyol i la seva immediata posada en llibertat.

El 23 d'abril tindrà lloc el judici per l'extradició de Juan Ra davant un tribunal d'Amsterdam. Per a evitar aquesta extradició hi haurà concentracions davant les ambaixades o consolats en diferents ciutats europees.

A Barcelona la concentració serà el divendres 19 d'abril a les 19h davant el consolat holandès (Av/ Diagonal 601).

NO A L'EXTRADICIÓ! ESTAT ESPANYOL TORTURADOR!
LLIBERTAT JUAN RA! LLIBERTAT PRES@S POLÍTICS!