CONTINUEN LES MOVILiTZACIONS DE SUPORT AL PRES POLÍTIC JUANRA

BARCELONA, 14/02/03.- El passat divendres 14 de febrer, unes 100 persones es concentraren davant del consolat holandès a la ciutat de Barcelona. La convocatòria es va realitzar per protestar davant el procés obert que està portant a terme l’estat holandès per a extradir al pres polític català Juanra. La protesta també es va fer extensiva als judicis dels presos polítics catalans.

El que en un principi havia de ser una concentració prengué forma de manifestació en un petit recorregut pels carrers que envolten l’ambaixada holandesa. Una pancarta amb el lema de “No a les extradicions, No als judicis polítics - llibertat Juanra”, signada pel col·lectiu de suport al presos polítics RESCAT, i crits contra l´extradició, contra les tortures als presos polítics, per la llibertat de tots els presos polítics i per la solidaritat internacionalista... entre altres van acompanyar la marxa.

La manifestació acabà davant del mateix consolat, en el qual es va llegir un manifest de suport als presos polítics catalans, entregant-se una còpia al consolat holandès i denunciant la voluntat de la dreta espanyola de seguir violentant i apuntalant el màxim les situacions dels presos i preses polítics. La manifestació es va desconvocar a la porta del consolat.

En Juanra va ser detingut ara fa 400 dies.

El proper 20 de febrer Juanra podrà comptar amb els 400 dies des de la seva detenció. Concretament, en Juanra va ser detingut a la ciutat holandesa d´Amsterdam amb motiu d’una ordre internacional de crida i recerca emesa per l´Estat Espanyol i signada pel jutge Baltasar Garzón, en una operació duta a terme en el marc del sistema de coordinació judicial anomenat “Eurojust”.

En Juanra porta 400 dies sense haver pogut fer ús mai del dret a la presumpció d'innocència, amb una sol·licitud d'extradició, acusacions de col·laboració, ser jutjat per a extradició... i, en definitiva, sense cap mena de prova concloent davant la justícia Holandesa. Amb tot un seguit d’interrogants encara oberts, el procés del Juanra continua obert, en mans de la justícia holandesa però sota una incessant actuació de l’Estat Espanyol.

Actualment Juanra es troba a la presó de màxima seguretat de Vught (sud d’Holanda), a l’espera de rebre per part del jutge la sentència per a ser extradit, una sentència que serà ferma el proper 11 de març.