Resolució conflictiva en el judici d'extradició contra l'activista català Juanra.

El pròxim dimarts (1 d'octubre del 2002) el jutjat d'Amsterdam publicarà la resolució del conflictiu judici sobre el cas de l'activista català i cantant de grup de rock KOP, Juan Ramón Rodríguez Fernàndez (JuanRa). La sessió començarà a les 13:00 h. al jutjat del Paranassusweg d'Amsterdam.

Després que, en l'última sessió, tant el fiscal (Ang), com l'advocat de JuanRa (Koppe), fessin les seves al·legacions, ara s'ha fet pública la decisió del jutjat holandès sobre si ha de ser extraditat a Espanya, en base a una declaració extreta sota tortura.

Durant l'última sessió, es va discutir sobre el fet que les autoritats espanyoles van provar
repetidament d'enganyar el jutjat holandès, conscientment, difonent mentides i manipulacions de fets amb l'objectiu final de que JuanRa fos extraditat a España. Fins i tot el fical Ang, en les seves al·legacions va parlar de "vaguetats i discrepàncies", però de seguida les va endresar, les va ometre, o les va interpretar de nou, fins que, al final, van coïncidir amb el seu concepte de 'realitat'. Una vegada més, va repetir que s'ha de mantenir el principi de confiança entre els estats de la Unió Europea. La manipulació d'arguments obviament falsos amb l'objectiu de criminalitzar a l'oposició radical i l'aplicació de tortura per aconseguir informacions, no és important segons el fiscal. Fins i tot amb els dubtes, el jutjat español haurà de decidir sobre aquest fet - un raonament atrapat en cercles vuits! -.

Segons l'advocat Koppe en les seves al·legacions "Aquest cas té un caràcter extramadament fonamental". A partir de l'1 de Gener del 2004, comença afuncionar la petició de detenció europea, segons la qual, els estats membres han de tenir una confiança sense límits en els respectius sistemes judicials. "La conclusió no pot ser altra que existeix en aquest cas una violació greu (i n'hi haurà una altra) de l'article 6 del Tractat Europeu de Drets Humans. Doncs no es pot eliminar el fet que l'estat español, en el cas de Rodriguez sigui extraditat, seguirà utilitzant de la mateixa manera acusacions falses en contra de Rodríguez, i que en aquest cas no es pot esperar que tingui un judici just després de la seva extraditació".

JuanRa és perseguit per raons polítiques. JuanRa és un activista antifeixista i diverses vegades va ser portaveu del moviment okupa de Barcelona i mai va amagar el seu recolzament a la lluita independèntista d'Euskadi. És un poi a la pell per al govern de dretes del Partido Popular d'Aznar. JuanRa no és el primer que és perseguit per raons polítiques des que el Partido Popular va arribar al poder. Especialment simpatitzants del moviment independentista basc en pateixen les conseqüències i són víctimes de detencions arbitràries i cada vegada és més freqüent la tortura en cuartels i comisaries. Però també els moviments socials de Barcelona són perseguits des de 1992 per la policia i la justícia española. Una infinitat de cops les autoritats españoles han provat de criminalitzar els activistes fent creure que hi ha llaços amb ETA o altres organitzacions semblants, sense presentar cap mena de prova.

En diferents ciutats europees s'han fet accions contra la possible extradició de JuanRa a España. Per més informació i informació de fons podeu visitar la web oficial: *www.freeJuanRa.org*
<http://www.freejuanra.org>"