No a l'extradició de *Juanra a l'estat espanyol!!

Al gener de 2002 Juanra Rodríguez va ser arrestat a Amsterdam sobre la base d'una
acusació de l'estat espanyol segons la qual hauria facilitat informacions a un comando d'ETA que operava a Barcelona. Juanra ha estat durant cinc mesos i mig en regim F.I.E.S i va aconseguir la llibertat condicional a la fi de juny d'aquest any.
Nosaltres pensem que Juanra és victima d'aquesta lluita europea contra el terrorisme
completament boja. L'estat espanyol abusa de la lluita contra ETA per a silenciar
a un cercle d'opositors polítics cada vegada més gran. I això es dedueix del tractament de la lluita independentista basca: en lloc d'un diàleg i una solució política són prohibits i criminalitzats partits polítics, diaris i diferents organitzacions.
Però l'estat espanyol utilitza també la tortura i la repressió contra altres moviments i grups de població, com cada any és assenyalat en els informes d'Amnistia Internacional. Al principi d'aquest any l'estat espanyol tractava d'introduir al moviment
anti-globalització en la llista d'organitzacions terroristes, que ha estat composat per la Unió Europea. D'aquesta manera la `guerra contra el terrorisme" de després del 11 de setembre cada vegada més es torna una guerra contra tota forma d'oposició política.
Les acusacions contra Juanra no estan provades en la petició d'extradició; el sol `fet' és una declaració policial de Fernando Garcia Jodra estreta sota tortura. Aquesta persona va negar la seva declaració tan aviat va haver sortit de la comisaria on estava incomunicat.
L'estat espanyol fa el possible i l'impossible i es contradiu cada vegada de nou, tan sols perquè Juanra caigui en les seves mans. Les acusacions ja van ser readaptades quatre vegades per l'estat espanyol sense que hagin sigut complertes amb noves proves. L'extradició de Juanra per Holanda significaria una acceptació de la tortura i la repressió política que es viu a Espanya, com una practica politica normalitzada. I això és inacceptable!
Justament ara, en una clima en el qual també a Holanda es veuen amenaçats tot tipus de drets, és molt important deixar que es senti una protesta clara.

L'estat espanyol tortura i reprimeix a l'oposició!

Holanda no pot col·laborar amb això!

  • Veniu al judici de Juanra el 17 de setembre de 2002 en el jutjat en el *Parnassusweg 220 a Amsterdam (Holanda). Hi haura performance's, espectacles, música, rua i xerrades per a donar veu a la nostra protesta.

  • El 13 de setembre de 2002 hi haura una nit informativa en el Centre Social 'Vrankrijk' en Spuistraat 216 a Amsterdam.