ACCIÓ AL CONSOLAT HOLANDÈS A BARCELONA CONTRA L'EXTRADICIÓ D'EN JUAN RA A l'ESTAT ESPANYOL.

El dimarts 18 de juny un grup de persones van irrompre en el consolat d'Holanda a Barcelona per a protestar contra l'extradició d'en Juan Ra i denunciar les tortures que se segueixen portant a terme en les comissaries de l'estat espanyol. L'acció va consistir a omplir tot el mobiliari (parets, moqueta, sofás/,...) del consolat amb pintura vermella, que simbolitzava la sang de totes les persones torturades. Mentre, un grup d'unes 20 persones es concentraven a les portes de l'edifici del consolat esperant que finalitzés l'acció.

Dimarts que ve 25 de juny tindrà lloc a Amsterdam el judici per l'extradició d'en Juan Ra, pres polític que des del 16 de gener roman privat de llibertat a la presó de màxima seguretat de Vught.

Amb motiu d'aquest judici s'han estat portant a terme diferents accions de solidaritat a l'estat espanyol i Europa/.

  • El passat 8 de juny, a Amsterdam, es va realitzar una manifestació on van acudir entre 200 i 250 persones. Més tard va ser ocupat el consolat espanyol on els i les ocupants van llegir un comunicat i van cremar la bandera espanyola. Després de diverses càrregues al carrer, la policia secreta va detenir a tres persones i a les persones que van ocupar el consulat.
  • El mateix dia a Gent (Bèlgica) unes 100 persones també es van manifestar exigint la llibertat d'en Juan Ra i representant les tortures que realitza l'estat espanyol.
  • El 14 de juny es va realitzar a l'ambaixada d'Holanda a Madrid una concentració contra l'extradició i per la presumpció d'innocència.

Comitè de Suport al Pres Polític Juan Ra.