Stop a la supressió dels drets civils!
No a l'extradició d'en Juanra !!

Al gener de 2002, Juanra Rodríguez era detingut a Amsterdam sota les acusacions per part de l'Estat espanyol de proporcionar, suposadament, informació al comando de ETA a Barcelona. Aquestes acusacions no han estat mai provades en la petició d'extradició; les úniques "proves" són una declaració obtinguda sota tortures. L'autor de la declaració, immediatament després de deixar la comissaria es va desdir d'aquesta. Juanra ha estat en solitari confinament a Vught des d'aleshores.

Criminalització de la UE dels activistes i l'oposició

La raó real per la qual Juanra era buscat és completament distinta: ell era el cantant d'una banda política i era un militant actiu de diversos moviments socials a Barcelona com el moviment antiglobalització, el moviment okupa, i l'antifeixista. A més, sempre va mantenir una posició crítica cap a la brutal repressió de l'Estat espanyol amb el moviment independentista Basc.
La repressió i la criminalització contra els activistes a Europa està augmentant: com exemples tenim Gènova, Gothenburg, o la conducta inacceptable de la policia durant la cimera de la UE en 1997 a Àmsterdam.

Més poder atorgat a policia i fiscals.

Des de fa algun temps els drets civils a Europa estan sota amenaça, però des del 11 de setembre aquest procés s'ha accelerat a una velocitat més ràpida.. La definició de "terrorisme" s'ha eixamplat: segons l'Estat espanyol, els moviments antiglobalització haurien de ser inclosos, i segons Alemanya, també l'activisme pacífic antinuclears. Als Països Baixos i en altres parts la policia té accés sense restriccions a tot tipus d'informació, des de les targetes del supermercat fins el GSM.

Menys democràcia, més repressió.

La cooperació dintre de la UE funciona bé principalment en l'àrea policial i judicial. En el 2004 l'autorització d'extradició europea entrarà en vigor: qualsevol país podrà demanar a qualsevol altre una extradició, sense que sigui necessari que cap jutge controli la legitimitat de la mateixa . Sistemes informàtics i extenses bases de dades s'estan connectant una amb l'altra. Al mateix temps els controls democràtics de la policia, fiscals i agències de seguretat s'han reduït. La responsabilitat és traslladada a "Brusel·les". Però el Parlament Europeu té un paper testimonial. I nosaltres estem més lluny que mai d'una Constitució europea que garanteixi els drets humans. Un malson s'està construint: un monstre europeu amb oportunitats transcendentals per a la repressió en la qual els controls democràtics no existeixen ni a nivell europeu ni en l'estatal. Una Europa on els drets civils no estan establerts i on l'anul·lació d'aquests és un objectiu primordial.

¿Quants drets civils han de ser sacrificats per a aconseguir una sensació de seguretat?

Nosaltres llancem una crida de resistència per a tots i totes. L'extradició de Juanra és un exemple d'una tendència que ha de ser aturada!

No a l'extradició a un estat que tortura!

Manifestació: 8 de Juny de 2002, 2 pm
a la Plaza Dam/ d'Amsterdam

Judici d'en Juanra: 11 de Juny de 2002,
1:30 pm., Parnassusweg, Amsterdam.

8 de Juny des de les 9 pm. en endavant: en benefici per a la campanya Free Juanra al Vrankrijk, Spuistraat 216, Àmsterdam.
Free Juanra : http://www.freejuanra.org/
info@freejuanra.org
Gir: 6800419 t.n.v. SPG