COMUNICAT D'EN JUAN RA PER A LA CONVOCATÒRIA INTERNACIONAL D'ACCIONS DEL 8 DE JUNY.

En aquesta gran Europa que s'està construint com dicta el capital, se'ns vol globalitzar les nostres vides, les nostres ments i fins els nostres sentiments. I per a això s'estén el concepte d'una sola veritat, un sol model a seguir i un sol món en el qual viure o morir callant. Tot aquell, o tota aquella, o tot allò que busqui una alternativa al pensament únic passarà a formar part del cridat eix del mal. No obstant això en aquesta gran Europa policial és legal que els uniformats et peguin un tir en el cap quan et manifestes contra les polítiques del G-8 o de la Unió Europea; en aquesta gran Europa militar és legal manar a milers i milers de soldats a sotmetre països, religions i cultures amb "bombes intel·ligents" sempre que la veu del seu Amo ho ordeni des de Washington; i en aquesta gran Europa del capital és legal ser un empresari que usa i esclavitza a nens i nenes asiàtics i africans per a engrossir els seus bruts beneficis.

En aquesta gran Europa del capital és legal que els mitjans de comunicació condemnin per endavant als i les perillses, és a dir, als i les que suposem un perill per al poder pel nostre pensament crític; les víctimes col·laterals, si són sèrbies, bòsnies o hertzegovines, també són legals, i és legal clausurar periòdics, torturar i empresonar a presos i preses polítiques i criminalitzar als moviments socials. En aquesta gran Europa només els demòcrates tindran sempre la raó, per sobre de tot i a qualsevol preu, però ¿què és ser demòcrata en aquesta gran Europa del capital?

Ser demòcrata és acceptar les actuals estructures del poder i les seves regles del joc, ser demòcrata es resumeix a l'acte de votar amb la papereta i els noms i les creuetes: bonica pantomima, un pot ser demòcrata un dia cada quatre anys. ¿I què ocorre quan el poble, quan la gent volem exercir com a demòcrates tots els dies de tots els anys? El govern de Chávez i les seves polítiques bolivarianes van ser confirmades fins vuit vegades en tres anys per gairebé el 80% de la població veneçolana, no obstant això des d'Europa ens diuen que Veneçuela no és demòcrata, ¿per què? Perquè Chávez i el seu govern han trencat els límits de les democràcies partidocrátiques i parlamentàries clàssiques. Ser democràtic és assumir noves formes de participació real i crear noves propostes d'acció social, perquè en això consisteix la democràcia, que el poble usi el poder del poble, i no a estar delegant i acceptant sempre democràcies tutelades i vigilades pel gran Germà. Als i les que no acatem totes aquestes lleis creades per a perpetuar el poder en les mans dels de sempre, primer se'ns criminalitzarà i després se'ns empresonarà, cap veu crítica deu trencar aquesta falsa harmonia creada pel nou Ordre.

No semblen quedar-nos moltes opcions ni molts camins als i les que hem decidit no ofegar-nos en aquest RES que ens homogenitza i ens envasa al buit per a silenciar-nos millor. La resistència i la dissidència han estat, són i seran els meus, els nostres, els de tots i totes aquelles que creiem que, ara i sempre, resistir és vèncer. Amor, força i solidaritat.

FINS LA VICTÒRIA SEMPRE

Juan Ra