Manifestació a Amsterdam, ocupació del consolat i comunicat d'en Juan Ra


MANIFESTACIÓ A AMSTERDAM PER LA LLIBERTAT D'EN JUANRA.

OCUPACIÓ DEL CONSOLAT GENERAL ESPANYOL A AMSTERDAM

8 de Juny

A partir de les 14.00 hores es van concentrar a la Plaça Dam, al centre d'Amsterdam, entre 200 i 250 persones per a exigir l'alliberament d'en Juanra. Aquesta era més o menys la quantitat de gent amb que s'havia calculat (tenint en compte que en un altra part d'Amsterdam hi havia una manifestació streetrave/ pro-legalització de drogues - que va atreure parcialment al mateix públic). En la plaça Dam va haver xerrades de l'advocat d'en Juanra i diverses més sobre la persecució d'activistes a l'Estat espanyol i Europa, sobre Eurojust i sobre la repressió del moviment antiglobalització. Amb una pancarta gran i una banda de percusionistes de samba de La Haia al cap de la marxa es va creuar bona part del centre d'Amsterdam. Enfront de la casa i centre social `Vrankrijk' (on Juanra estava vivint abans de ser detingut) va ser llegida una carta del mateix Juanra (que s'adjunta més a baix)escrita especialment per al dia internacional d'accions per al seu alliberament. Des del centre s'anava cap al vell barri obrer `de Pijp/'.

A les 4'30 h. va ser dissolta la mani quan va arribar la notícia de l'ocupació del consolat general espanyol a Amsterdam. Notícia que va ser rebuda amb gran entusiasme. Gran part dels i les manifestants van anar a donar suport als ocupants. Els ocupants van llegir un comunicat i van cremar la bandera espanyola del consolat. Aviat van arribar bastants policies que van carregar (com sempre) sense raó, sense pretext, i sense escrúpols, amb molta ferocitat en contra dels i les que estaven fora al carrer. Diverses persones van ser bastant colpejades. La segona càrrega va ser resposta amb una pluja de pedres i la policia es va retirar un poc. Després al cap de poc més d'una hora els policies van desallotjar el consolat. Durant el desallotjament va haver una altra càrrega. Una noia va ser detinguda pels antidisturbis i a més alguns secretes van detenir a un noi. Ja abans en el barri obrer `de Pijp' una noia va sortir de la marxa i va agredir a un conegut feixista que estava traient fotos de la manifestació. Comerciants del mercat, on va succeir això, van pensar que el feixista estava sent assaltat i van detenir a la noia i la van lliurar als policies. Massa poca gent es va adonar del que estava passant, per la qual cosa la noia no va poder ser alliberada.

A part d'aquests tres detinguts fora, els cinc ocupants que estaven dintre del consolat espanyol van ser detinguts. Se suposa que seran posats en llibertat després del cap de setmana. Els càrrecs encara no són coneguts però bastant segur per als ocupants serà "allanamiento" de local privat i potser danys a propietat privada. Sobre els tres detinguts de fora no se sap res de moment. A les 20.00 hores es van concentrar unes 50 persones fora de la comissaria on estan els detinguts. Altra vegada va haver gran assistència d'antidisturbis però la gent, a pesar del seu còlera, guardaven la calma i no es deixaven provocar. A la nit va haver una festa benèfica al centre social`Vrankrijk'.

Llibertat per als i les detingudes!!!!!

Llibertat Juanra!!!!!!!!!