MANIFESTACIÓ A BARCELONA CONTRA L'EXTRADICIÓ D'EN JUAN RA I PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS I PRESES POLÍTIQUES.

DISSABTE 1 DE JUNY. 17H. PÇA. UNIVERSITAT.


"La realitat novament ens colpeja i una nova maquinària repressiva comença a greixar-se. El vell malson d' "Una Grande y libre" ara es cognomena Europa i se sustenta en diferents organismes. Recentment he tingut el més que dubtós honor d'estrenar el nou espai jurídic que regirà a la "Comunitat": EUROJUST" (Juan Ra, des de la presó de Vught)

Mentre intenten omplir-se la boca amb la romàntica idea d'una Europa sense fronteres, un gran negoci basat en la repressió i la persecució del pensament crític o dissident es perpetua per tota Europa. Queda sobradament demostrat el lamentable retall de les llibertats individuals i col·lectives. El futur d'aquesta població europea, exemple de civisme, democràcia i progrés, s'està decidint a les nostres esquenes. L'Europa de les persones, dels drets individuals i dels drets dels pobles, cada cop està més lluny de materialitzar-se i deixa entreveure que tenim davant un panorama preocupant. En lloc d'ésser denunciats, els estats que violen els drets socials, laborals, jurídics i processals més elementals, són els que van camí d'imposar les seves brutals pràctiques de repressió política a la resta dels estats membres.

Juan Ra, activista en diversos moviments socials de Barcelona, va ser detingut el 16 de gener a Amsterdam, amb motiu d'una ordre internacional de crida i recerca emesa pel jutge Baltasar Garzón, acusat impunement de passar dades sobre membres de l'extrema dreta espanyola al comando Gorbea d'ETA.
Des de la seva detenció es troba en la presó d'alta seguretat en la localitat holandesa de Vught en règim d'aïllament, a l'espera del judici en que es decideix sobre la seva extradició a l'estat espanyol.

Considerem que la detenció d'en Juan Ra respon a la seva activitat política en els moviments socials de Barcelona que, d'aquesta manera i una vegada més, són objecte de criminalització i persecució.
En conseqüència considerem que les autoritats holandeses es fan còmplices tant de la repressió com de la tortura si accedeixen a la petició d'extradició d'en Juan Ra.

Exigim:

  • el respecte a la presumpció d'innocència
  • que l'estat holandès denegui l'extradició d'en Juan Ra als torturadors de l'estat espanyol
  • la seva inmediata posada en llibertat
  • la fi de la tortura com a pràctica habitual dels cossos de seguretat espanyols
  • la supressió de les lleis antiterroristes
  • la fi de la paranoica criminalització i persecució de la dissidència a l'estat espanyol
  • la llibertat de tots i totes els i les preses polítiques

"I ara ens toca a nosaltres, tant individual com col·lectivament, decidir si anem a acceptar que regeixi les nostres vides el model d'un estat policial que tortura i difama a tot aquell o allò que els molesta o si simplement no estem disposats/des a col·laborar amb la ignomínia...." (Juan Ra)

Manifestació a Barcelona. Dissabte 1 de Juny. 17h. Pça universitat.

Grups de suport al pres polític Juan Ra